Tagarbejde til den helt rigtige formidable pris

tagarbejde

Der er god grund til at tage ens tag meget højtideligt i Danmark, da vi har noget af det værste vejr for et tag at stå under. Det regner det ene øjeblik, så sner det det andet. Temperaturen har også for vane at svinge omkring de 0 grader, så eventuel fugt  vil fryse, tø op, fryse, tø op igen og igen. Dette kan være utrolig belastende for selv de mest slidstærke tage, som er blevet sat op med omhu og ordentlig kendskab til håndværket. Hold derfor dit tag ved lige, så du undgår store dumme regninger en gang hvert årti eller to. Et tag kan være bygget op af meget forskellige materiale. Nogle bruger det meget udbredte, især i Horsens, tegl, som er utrolig slidstærkt. Andre foretrækker tagpap. Helt andre har lagt et stråtag på deres hus, som helt sikkert kræver en helt del tagarbejde.

Vælg med omhu, hvis du skal bygge nyt. Det kan betyde alt for dit hus’ værdi om 20-30 år. Står taget og vakler, så gør husets pris det helt sikkert også. Det er vigtigt som tømrer, hvis du arbejder på et tag, at have alt dit udstyr i orden. Sikkerheden skal også være i orden.

Men hvem kan fuldføre dette tagarbejde for mig?

Der er mange, der tror de kan, men ikke mange der rent faktisk kan – Fx m-michaelsen.dk. Det kræver en god uddannelse og en masse god erfaring, som du kan få i Vejle. Kun på denne måde ved du præcis, hvad der skal gøres ved hvert tag du møder. Der kan være mange forskellige slags udfordringer, når det kommer til tagarbejde. Tag f.eks. fugtskader. Hvad gør man lige ved dem? Eller hvad med hvis taget har sat sig, som en konsekvens af for dårligt fundament.

Det er ikke nogen hemmelighed, at fugt i taget eller skævheder oftest er en indikator på kvaliteten af resten af huset. Hvis tager har sat sig, så skyldes det oftest et skred i fundamentet. Måske er det blevet bygget på for blød jord, eller også har jorden underneden ikke været af det jordlag, som man havde venter, da man byggede i sin tid.

Hvad koster tagarbejde?

Det er meget forskelligt. Det vigtigste er, at du får en god snak med din tømrer eller andre, der har erfaring inden for feltet. Hvad plejer det at koste? Hvor meget skal du egentlig have lavet? Og er der nogle alternativer til det? Kan det betale sig, eller er det bedre at rive hele huset og starte nyt.

Det kan i hvert fald tænkes, at det oftest er bedst at restaurere det, da et nyt hus er ret dyrt. Så er det altså bare om at komme i gang og få lavet en plan over de forskellige processer, som du skal igennem før du til sidst står med et næsten splinternyt hus, som kan holde mange årtier fremover. Det vil du helt sikkert ikke fortryde. Man kan sagtens udsætte arbejdet år efter år, men det bliver jo kun værre. Har du f.eks. dryp ned i dagligstuen under hårde uvejr. Jamen så er det altså på tide at finde knoglen og give din lokale håndværker et kald.

Be the first to comment on "Tagarbejde til den helt rigtige formidable pris"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*