Juletraditioner du ikke må glemme

Julen er en dejlig tid med masse af sjove og hyggelige traditioner. I disse tider hvor der sker så mange forandringer og ting ændrer sig så hurtigt er det vigtigt at holde fast i nogle traditioner og her er julens traditioner oplagte.

Hver familie har som ofte deres egne traditioner, men alligevel er der nogle der går igen og som er en del af de fleste familiers traditioner.

Glem ikke juledekorationerne

En af de hyggeligste og en hvor alle kan være med er juledekorationer. Uanset hvor lidt kreativ eller fix på fingerende man er, kan alle finde ud af at sætte et lys i en klump ler og pynte med gran. Derfor er det også en oplagt tradition som kan laves med hele familien, også de helt små kan være med og deltage.

Man kan udvide traditionen og gå en tur i skoven om efteråret og selv samle meget af den pynt, der kan bruges på juledekorationerne. De kan enten som de er eller også kan de få en gang sølv eller guldspraymaling. 

Få dig en vamset julesweater

En af de nyeste traditioner som danskerne har taget til sig med stor glæde, er julesweateren. Her er det alt efter temperament muligt at gå all in og vælge den vildeste, sjoveste og for nogle den grimmeste julesweaters, det er muligt at købe. De er perfekte til en julefrokost med vennerne og kollegaerne.

Det er muligt både at købe en julesweaters, men hvis man er fix på fingrene og kan lide at strikke, er det også muligt selv at strikke en. Der findes mange webshops på internettet, der har både færdiglavede julesweaters men også strikkeopskrifter og garn. Link.

Julebag giver hjemmet den rigtige juleduft

Ingen jul uden julebag. Uanset om man vælger at købe sig fattig i butikkerne, der allerede fra oktober har luret, at vi er vilde med småkager og pebernødder eller om du vælger selv at bage dem.

Lige som med juledekorationerne er det noget som hele familien, store som små kan være sammen om.  Alt hvad det kræver er en ovn, en masse smør, mel, sukker og nogle krydderier. Husk også en kagerulle og former. Den nemme løsning, er glas i forskellige størrelser. Samt en masse tålmodighed gerne mixet med julemusik.

Juletræet med sin pynt

Ingen juleaften uden et juletræ. Der er mange forskellige traditioner omkring juletræet. Nogle er til ædelgran, andre sværger til Norgran. I nogle familier køber man træet i god tid og pynter det op længe før juleaftenen, andre mener at det først skal op og pyntes i de sidste par dage inden juleaftenen. Derudover er der selve traditionen med at købe juletræet. Alt afhængig af, hvor du bor og om du har bil, vælger mange at gøre det til en årlig juletradition at køre ud i skolen og selv vælge og fælde træet. Andre vælger den lidt nemmere løsning at finde en juletræssælger og købe sig et, der allerede er fældet og klar til at blive sat op og pyntet til fest.

Be the first to comment on "Juletraditioner du ikke må glemme"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*