Sådan holder du formen i ferien

yoga

Mange vil kunne nikke genkendende til, at når ferien endelig står for døren, så skal der rigtig hygges og forkæles lidt med familien. Men det resulterer ofte i at når ferien er forbi, så er vi blevet en lille smule tungere, eller måske er sixpacken blot falmet en smule. Træningsmålene vi satte os for ferien, blev ligesom aldrig rigtig holdt, da vi havde for travlt med at hygge os. Men frygt ej, for her får du nogle små træningstips, så du husker træningen i ferien.

Læs også denne artikel om træning på ferien.

Hold dig til det vigtigste: Gør træningen kort og effektiv

Ofte når vi sætter vores træningsmål for ferien, sættes de alt for højt, hvilket gør at vi går kold i dem, og dermed tit kommer til at bruge sætningen: ”Jeg gør det bare i morgen.” Så smid det træningsskema ud, og hold dig heller til nogle realistiske mål, om at træne effektivt et par gange om ugen eller en lille smule hver dag. Husk at lidt træning er bedre end ingen. Træningen kan være svær at finde tid til, når man har et familieliv ved siden af, men til det siger jeg blot: ”Så gør det da sammen.” Man kan sagtens træne sammen hele familien med forskellige aktiviteter, hvor man får pulsen op, mens man har det sjovt og styrker familiebåndet. Nogle gode ideer til motion for hele familien er: cykel- og løbeture, skovture, familiefodboldkampe eller blot en tur ned forbi den lokale legeplads. På den måde får hele familien trænet.

Tag træningen med i håndbagagen

Træningen kan også være svær at opnå, når turen går til udlandet. Træningscenterets maskiner kan ikke være i kufferten, og måske har ferielokationen intet træningscenter. Hvis dette er tilfældet, så husk på at man nemt kan træne med kropsvægtsøvelser og simple redskaber. Du kan altså bevare formen på ferien ved at lave øvelser, som kun kræver din egen krop og lidt plads omkring dig. Det er f.eks. øvelser som lunges, arm-, mave- og rygbøjninger, armstrækninger, squats og planke. Disse øvelser kan nemt sammensættes med transportable redskaber som kettlebells og stropper. Husk også at kosten er ligeså vigtig som træningen, og dermed ikke bør glemmes helt på ferien. Med det sagt, skal du på ferien selvfølgelig ikke følge en så streng diæt og/eller træningsprogram, at du ikke kan slappe af og have det sjovt med familie og venner. Det handler egentlig bare om at gøre fysisk aktivitet til en naturlig del af din ferie.

Mere information her.

Be the first to comment on "Sådan holder du formen i ferien"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*