Maskintransport hjælper landmænd med ny bolig i Herning

maskiner

Danmark var før i tiden et land, der byggede det meste af sin økonomi og arbejdskraft på landbrug. Dette er dog langt fra tilfældet i dag, og landbruget er i løbet af de sidste 100 år blevet industrialiseret. Dette gør, at det er få store firmaer, der ejer alt landbrug i Danmark. Dermed kan det nogle gange virke som om, at visse firmaer har monopol på visse varer. Dette har været et enormt problem og den ene private landmand efter den anden har været nødt til at lukke deres butik eller blive en del af en større kæde. Dette har i sidste ende haft en kæmpe indflydelse både på markedet, men også på landbruget kvalitet. I det, der er så få leverandører, har folk ikke samme forventning til deres produkter, da der ikke er andre alternativer. Det er derfor svært at stille krav som forbruger.

Dog er der begyndt at vokse en ny tendens i det danske samfund, der vil tilbage til de nordiske rødder. Hele konceptet med nordisk mad har spredt sig over hele verdenen, og pludselig har norden sit eget køkken på linje med Italien og Mexico. Dette giver også folk en større lyst til at handle lokalt, og de varer man handler skal gerne passe med sæsonen. Dette har derfor gjort det muligt for flere mindre landbrug at rejse sig igen. Efterkommere af landmænd har også valgt at købe sig sin egen gård i Herning og fået maskintransport til at transporter faderens gamle maskiner til Herning. Herved bliver der åbnet helt nye gårde, der bygger på konceptet omkring nordisk mad. De leverer især mad til de helt store restauranter, der især satser på det minimalistiske og friske i det lokale køkken. Flere privatpersoner vil også begynde at opsøge landbrug for at få fat i friske råvare.

Maskintransport har være nødvendigt med efterspørgslen på økologi

Dog er det ikke kun hele forventningen til friske og lokale råvarer, der har gjort at unge landmænd har fået blod på tanden. En masse før i tiden konventionelle landmænd, der har været under landets allerstørste firmaer, bestemmer sig pludselig for at går fra konventionelt landbrug til økologisk. Her har nogen simpelthen valgt at starte på en frisk ved at bestille maskintransport og flytte fra gården i Herning for at åbne en ny og økologisk gård et andet sted i Danmark. Der er langt større mulighed for at kunne sælge mere privat og kvalitetsbevidst, når man har en økologisk gård. Der er også en større kundeskare hos folk, der besøger gårde for at hente deres råvarer.

Maskintransport eller ej landbruget er på vej tilbage

På trods af den helt enorm tilbagegang er det danske landbrug på vej tilbage. Det vil selvfølgelig aldrig ske, at landbruget vil få samme status, som det har haft førhen, alligevel bliver det nemmere og nemmere at være især økologisk landmand. Det er nemmere at sælge sine varer på gårdens egne positive egenskaber, og folk har en langt større interesse i varernes baggrund.

Læs mere på dette link.

Be the first to comment on "Maskintransport hjælper landmænd med ny bolig i Herning"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*