Lån penge til sommerhus

Lån penge

Mange mennesker har et sommerhus, hvor de kan komme med familien eller vennerne og slappe helt af. Sommerhusudbuddet i Danmark er forholdsvis stort, og der er mange forskellige afhængig af den prisklasse og beliggenhed, man ønsker sig. Samtidig er renten i øjeblikket stadig lav, og det kan derfor være fordelagtigt at investere i et sommerhus på nuværende tidspunkt. Priserne på sommerhuse var væsentlig højere for ti år siden. Derudover har du så også mulighed for at leje sommerhuset ud og tjene lidt på det på den måde. Det er som regel begrænset på grund af arbejde osv., hvor meget man selv har mulighed for at opholde sig i sit sommerhus. Derfor vælger mange at leje deres sommerhuse ud nogle gange i løbet af året. En sidste stor fordel ved at investere i et sommerhus er, at man har mulighed for at sælge det videre til sine børn for 15% mindre, end den seneste offentlige vurdering lyder på. Det kræver dog, at man har ejet og brugt sommerhuset i en række år, inden man kan videresælge det.

Finansiering af et sommerhus

Når man skal optage et lån til et sommerhus, har man mulighed for at låne 60% af sommerhusets værdi af et realkreditinstitut. Dette er det billigste lån, men det er altså som udgangspunkt ikke muligt at låne så stor en del af et realkreditinstitut til finansieringen, som det er ved køb af en almindelig bolig. Det resterende beløb der så skal betales, kan man snakke med sin bank om at få finansieret. Det kan som regel lade sig gøre, hvis man har en sund økonomi og et godt budget. Samtidig er det fordelagtigt, hvis man selv har noget kapital at smide efter projektet fra start. Det gør i hvert fald det samlede beløb, man betaler for lånene væsentlig billigere. Hvis man har sparet en del op, kan man selvfølgelig også bare betale de resterende 40% selv, da det selvfølgelig vil spare en for en del omkostninger. På trods af at sommerhuse som regel er billigere end ejerboliger, er det dog ikke så ofte, at køberen kan betale så meget af prisen kontant.

Ligesom med et helårshus er det her fornuftigt at tegne en ejerskifteforsikring i tilfælde af, at der skulle være noget galt med sommerhuset. Du kan læse mere om finansiering via denne profil på fotobabble.com.

Overvejelser før købet

Det er en stor investering at købe et sommerhus. Så før man kaster sig ud i det, skal man overveje grundigt, om det er en ferieform, man egentlig gider i sidste ende. Derfor kan det være en idé at leje et sommerhus i det område, man ønsker at købe sommerhus i. På den måde kan man afprøve inden, om det lever op til ens forventninger.

Regler ift. køb af sommerhus

Hvis man ønsker at købe sommerhus i Danmark, kræver det, at man har fast bopæl i Danmark. Ellers kræver det, at man har haft det på et tidspunkt i sammenlagt 5 år. Det kan dog lade sig gøre alligevel i nogle specielle tilfælde, hvor det drejer sig om folk, som har en særlig tilknytning til et bestemt sommerhus eller Danmark. Årsagen til denne regel er, at man ønsker at værne sig mod store udenlandske opkøb. Dette er en speciel dansk regel, og den omtales som sommerhusprotokollen.

Du kan læse mere om sommerhuse på DR.dk

Be the first to comment on "Lån penge til sommerhus"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*