En el installatør er en overset håndværker

el

Overskriften er måske nok en smule misvisende, for de fleste ved udmærket, hvad en el installatør laver, men ikke desto mindre er hans arbejde med el, ikke noget mange skænker specielle tanker, med mindre strømmen en dag ikke fungere, eller en ulykke sker. Tømrere og mureres håndværk er langt mere håndgribeligt, de laver synlige renoveringer og nybygninger, men man må ikke glemme de mere ”usynlige” fag, som f.eks. En el installatør eller vvs mand står for, for selvom deres arbejde virker mere abstrakt og ikke er nær så synligt, så er det af overordentlig stor betydning for os alle.

Som huskøber kan man, også uden selv at have en praktisk uddannelse, sagtens se, hvis et vindue skal udskiftes, men når det kommer til hjemmets el installationer forholder det sig noget anderledes.

Hvis en el installatør bliver overset og glemt helt, så kan det gå grueligt galt. El er ikke noget man kan lave selv på hobby basis, det er både ulovligt og absolut ikke hensigtsmæssigt at forsøge på. Strøm og installationer er en alvorlig sag, der aldrig må tages let på.

Få en el installatør med i renoveringsplanen

Det var med masser af gå på mod og naiv glæde, at Karen og Søren sidste år overtog nøglerne til deres nye hus i Køge. Efter mange år i en lejet lejlighed i Ringsted, havde de nu endelig fået eget tag over hovedet og så frem til at skulle renovere det helt selv. Da de første dages glædesrus var fordampet, begyndte det at gå op for det unge par, hvor stort et projekt de havde kastet sig hovedkulds ud i. De havde lavet et fint budget ved køkkenbordet i Ringsted, det var lidt stramt, men burde nok kunne overholdes med praktisk hjælp fra venner og familie, når først de kom til Køge. I farten havde Karen og Søren dog helt glemt at indtænke en el installatør og blev temmelig nervøse, da Sørens far påpegede denne fejl. Uanset hvor fiks man er på fingrene, så må man ikke bare selv ordne el installationer, her dikterer loven at der skal bruges autoriserede fagpersoner.

Når man bor til leje, er man vant til at alting kører af sig selv og at andre har ansvaret, men har man først skrevet under på et skøde, så forholder tingene sig noget anderledes.

Få styr på reglerne

Karen og Søren fik hidkaldt en el installatør fra Køge, han lavede en grundig gennemgang af alt el i huset og udbedrede den samme dag de små fejl og problemer, der viste sig at være. Til Karen og Sørens held, drejede det sig hverken om komplicerede og bekostelige problemer, men det kunne lige så godt have forholdt sig stik modsat. Indtænkt derfor altid et besøg af en el installatør, når et hus overtages.

Det er meget begrænset, hvad man selv må foretage omkring el. Man må godt hænge en lampe op, men der er helt klare regler på området og er man i tvivl, så stop op og læs dem på nettet.

Kilde: http://www.gelcom.dk/vi-tilbyder/el-installationer

Be the first to comment on "En el installatør er en overset håndværker"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*