Sådan finder du det perfekte triathlon tøj

triathlon tøj

Triathlon er efterhånden blevet en populær form for sport i Danmark. Triathlon er en motionsform, som kan dyrkes på stort set alle niveauer, hvor man får trænet hele kroppen og alle muskelgrupper. Det består af tre sportsgrene: svømning, cykling og løb. Derfor er det også vigtigt at have det helt rigtige triathlon tøj. Men hvad for noget tri tøj egner sig egentlig bedst?

Når du skal vælge triathlon tøj

Mange som vælger at gå i gang med triathlon er ofte vant til at træne en eller to af disciplinerne i forvejen. Derfor har de også tøj, der passer til det. Det giver mening at holde sig til separat triathlon tøj, hvis man træner hver disciplin for sig. På den måde passer ens tri tøj til træningen: cykeltøj til cykling, løbetøj til løbning og badetøj eller våddragt til svømning. Problemet ligger i, når man begynder at kombinere to eller alle tre discipliner i ens træning. Pludselig har man brug for noget tøj som passer til flere af disciplinerne på én og samme tid. I den forbindelse kan der være mange fordele ved at vælge en tri-dragt som ens triathlon tøj.

Vælg en tri-dragt som tri tøj

Der er mange fordele ved at vælge en tri-dragt som ens foretrukne tri tøj. En af de største fordele ved den er, at den sidder helt tæt. Det betyder at den bliver ved med at sidde tæt op ad kroppen selv når man svømmer, således at der ikke skabes nogen form for modstand på grund af tøjet. Samtidig er tri-dragten lavet af et svedtransporterende materiale, som tørrer hurtigt.

Dragten kan bruges til alle tre triathlon discipliner. Man behøver derfor ikke at skifte tri tøj for hver gang man skifter disciplin. Sagt med andre ord behøver man altså ikke at skifte triathlon tøj når man skifter fra eksempelvis svømning til løb og fra løb til cykel. I tilfælde af at det er koldt, kan man sagtens supplere med en vindvest eller et par løse ærmer.

I stedet for den tykke pude, som er i cykelshorts, har tri-dragten en tynd, behagelig fleecepude bagi. Puden tørrer hurtigt – hurtigere end en almindelig pude ville gøre efter en svømmetur. Den er dog ikke ubehagelig at cykle med, selv hvis den stadig er lidt våd efter svømning. Puden er heller ikke særlig bemærkelsesværdi under en løbetur. Man bemærker den ikke på samme måde, som man ville gøre, hvis man skulle løbe i et par helt almindelige cykelshorts.

Alt efter hvordan man foretrækker sit triathlon tøj, kan tri-dragten enten være todelt eller være en heldragt. Hvis den er todelt består den af en top uden ærmer og et par tights. Begge dele fungerer lige godt og afhænger udelukkende af, hvad man foretrækker at træne i. Heldragten har til forskel fra den todelte dragt dog den fordel, at den ikke har nogen elastik i livet. Man slipper derfor med heldragten for, at elastikken begynder at stramme om maven i et par tights efter et stykke tid. På den anden side kan der være ulemper ved at vælge en heldragt som kvinde, da det kan være en smule omstændelig at komme på toilettet med den på.

Be the first to comment on "Sådan finder du det perfekte triathlon tøj"

Læg en kommentar

Din email-adresse bliver ikke vist.


*