Red dit barns skoleglæde med hjemmeundervisning

undervisning

Der er mange, som kender til følelsen af, at sidder med hovedet over sine lektier, mens man gik i skole, og føle sig helt håbløs. Der er intet som giver mening, og det er ikke altid forældrene kan hjælpe. Det er pinligt at møde op i skolen, for man ved, at man ikke kunne lave de lektier, som skulle have lavet til den time man sidder i nu. Der sidder stadig mange børn, som har denne dårlige følelse i maven, når lektierne i dansk, matematik og mange af de andre fag på skemaet driller. Motivationen til at blive bedre eller komme i skole forbedres ikke, hvis man føler, at man ikke kan og ikke kan få den hjælp, som man behøver. Det kan derfor være en hjælpende hånd med hjemmeundervisning, hvis man eksempelvis bor i områderne omkring Holbæk eller Odsherred. Så hvis man gerne vil have at ens børn skal forbedre deres skoleglæde, og ikke længere sidde med ondt i maven over at skulle i skole, så kunne hjemmeundervisning være et godt alternativ.

Børn finder tryghed i hjemmeundervisning

Hvis børn har fået nogle dårlige oplevelser i skolen og med deres skolearbejder og lektier, så kan alt der har med skole af gøre være en meget stressende situation, som gør barnet utryg, hvilket ikke påvirker deres skolegang og fremgang positivt. Hjemmeundervisning kan derfor være et redskab, som man kan bruge hos børn, som har dårlige oplevelser med deres skolegang, så de kan forbedre både deres faglighed, men ligeledes udvikle deres personlighed således, at de fremadrettet lettere kan håndtere de udfordringer, som de måtte møde resten af deres skolegang. Hjemmeundervisning foregår i hjemmet, hvor barnet er trygt, og lettere kan tilegne sig ny faglig viden, da de stressende situationer, som de normalt møder i skolen, ikke længere forekommer og standser derfor ikke deres faglige udvikling. Målet med denne hjemmeundervisning er, at barnet med tiden kan komme ud og få undervisning andre steder i hjemmet, men dette sker først, når barnet personlige og faglige færdigheder er tilstrækkeligt udviklet og barnet er tryg ved situationen.

Giv dit barn faste rammer med hjemmeundervisning

Hvis et barn har dårlige oplevelser med sin skolegang, så betyder det ofte at barnet har mange sygedage, og derfor en hverdag som ikke har nogle faste rammer. Faste rammer er medvirkende til at børn trives og føler sig ofte mere trygge i flere situationer – og denne faste rammer kan man give ens børn gennem hjemmeundervisning, da hjemmeundervisning giver fast og kontinuert undervisning og træning, så hverdagen får struktur. Denne faste rammer hjælper ikke kun på barnets faglighed, men hjælper også på barnets personlige udvikling, da trygheden omkring skolegang øges, og derfor vil chancen for, at barnet forbinder skole med noget trygt og positivt øges.

Så hvis du føler, at dit barn har problemer med skolen, eller føler sig utryg ved at gå i skole, så bør man overveje, om ens barn ikke ville have godt af hjemmeundervisning, da hjemmeundervisning hjælper på barnets faglige og personlige kompetencer.

Be the first to comment on "Red dit barns skoleglæde med hjemmeundervisning"

Læg en kommentar

Din email-adresse bliver ikke vist.


*