Muldvarpebekæmpelse sørger for at din græsplæne forbliver pæn

Muldvarpen har været på spil

Der er ikke noget så irriterende som når muldvarpen har været på spil, på en stor, flot, nyslået og frodig græsplæne. Du kan nemt se, at muldvarpen har været på besøg, da den efterlader en masse jordbunker på din græsplæne. Disse jordbunker kaldes i daglig tale for muldvarpeskud. Muldvarpen lever under jorden hvor den laver en masse underjordiske gange – det er ved udgangen af disse gange at muldvarpeskuddene opstår. De opstår fordi, at der er en masse overskydende jord, efter de har gravet deres gange. En muldvarp er i sig selv harmløs, men den ødelægger din græsplæne rent kosmetisk. Der sker ikke som sådan skade på den, men den er ikke lige så køn at se på, som hvis ikke skuddene var der. Så er du glad for din græsplæne, og træt af dagligt at opdage nye muldvarpeskud, så bør du ty til muldvarpebekæmpelse. Du kan starte med at prøve på at bekæmpe den selv, og lykkes det ikke, er der altid professionel hjælp at hente.

Udøv muldvarpebekæmpelse som privatperson

Der findes mange gode råd til hvordan du kan afhjælpe en kedelig muldvarpesituation. Den mest kendte og effektive er fælder. Der findes forskellige slags fælder, som du må sætte op som privatperson. Det kan dog være svært at vide, hvilke underjordiske gange der er aktive, og hvilke der ikke er. Muldvarpen graver hele tiden nye gange, og derfor er det ikke dem alle der er i brug på én gang. Du kan prøve dig frem, måske er du heldig og ramme lige der hvor muldvarpen bor for tiden. Har du først fanget muldvarpen er der nogle ting du skal være opmærksom på. Først og fremmest skal du vide, at hvis en muldvarp har boet i din have længe, har sikkert nået at grave et stort underjordisk gangsystem. Det betyder, at en ny muldvarp nemt og hurtigt vil kunne flytte ind og overtage den gamle muldvarps hjem. En muldvarp kan også have fået unger imens den har boet hos dig, så det er langt fra sikkert, at der kun er tale om en enkelt. Muldvarpen er mest aktiv i vinterperioden, så her skal du være ekstra opmærksom.

Få hjælp til muldvarpebekæmpelse

Har du kæmpet længe med en muldvarp i din have, og er det ikke lykkes for dig at få den væk selv, så er det muligt at få professionel hjælp. Hjælpen ydes hos en skadedyrsbekæmper. De findes mange steder rundt omkring i landet, eksempelvis i området omkring Århus og Randers. De professionelle som yder muldvarpebekæmpelse, gør det enten med muldvarpesakse eller eventuelt med gas eller gift. Hvis problemet er så stort, at du må få hjælp udefra, skal du dog ikke regne med, at det bliver et én gangs problem. Som sagt finder nye muldvarpe hurtigt frem til gamle gange, og det kan derfor være nødvendigt at få hjælp flere gange. Hvis du får hjælp til at fjerne generende muldvarpe, kan du dog være sikker på at få et godt resultat. Du kan igen nyde din fine græsplæne, og du skal ikke længere tænke på hvor det næste muldvarpeskud dukker op.

1 Comment on "Muldvarpebekæmpelse sørger for at din græsplæne forbliver pæn"

  1. Jeg har også problemer med masser af Muldvarpe 🙂 Men jeg kan ikke finde ud af, om det måske kan være Mosegrise. Hvordan ser man forskel – og hvordan bekæmper man dem ?

Læg en kommentar

Din email-adresse bliver ikke vist.


*