Husk genoptræningen!

genoptræning

Det lyder måske umiddelbart som en overflødig del af et sygdomsforløb, men faktisk er det lige før, det er det vigtigste, hvis man vil tilbage på rette spor igen. Et sygdomsforløb kan jo som bekendt tære hårdt på krop og sind, og det kan være svært at komme sig, hvis man har været igennem en ordentlig omgang sygdom. Derfor kan det måske også virke utroligt uoverskueligt, at man også skal i gang med at træne – det kan jo for de fleste mennesker være hårdt nok i forvejen at få tid og overskud til at træne, selvom man er sund og rask. Men det er imidlertid rigtig vigtigt, at man ikke lukker øjnene for, at der er noget, der hedder genoptræning. Genoptræningen er nemlig vigtigt for kroppen, og den er derudover også afgørende for, om man kommer til at kunne leve på samme måde, som man gjorde, før man blev syg.

Genoptræningen er vigtigere, end man umiddelbart tror

At blive mere eller mindre alvorligt syg er altid lidt af en omvæltning. Det gælder derfor om, at holde så mange ting som muligt normalt, så længe sygdommen står på. En stor del af det at komme helskindet gennem et længerevarende sygdomsforløb inkluderer som sagt også den efterfølgende genoptræning, selvom mange mennesker har tendens til at undervurdere dens virkning. Det kan godt være, at man ikke har været i topform og haft høj kondition førhen, men alligevel er det vigtigt, at man vænner kroppen til at være i gang igen. Genoptræningen afhænger naturligvis også af sygdommen. Hvis man har været sengeliggende længe, er det generelt sundt for kroppen at komme op og bevæge sig. Har man derimod ikke som sådan være syg, men derimod fysisk skadet, så vil der ofte i højere grad være behov for et genoptræningsprogram, der især fokuserer på det skadede område. Det kan også være, at man fx har haft en blodprop, som har bevirket, at man har mistet noget af sin bevægelighed i en eller flere dele af sin krop. Hvis det er tilfældet, vil man også have brug for et træningsprogram, der fokuserer på disse områder og eventuel balanceevne, generel kropskontrol, motorik og mimik.

I mange tilfælde tilbydes du gratis genoptræning gennem kommunen

Hvis man har oplevet af blive syg, så man har været indlagt i længere tid, vil der være hjælp at hente på forskellig vis. Blandt andet vil man blive tilbudt gratis genoptræning, hvis sygdomsforløbet har været længerevarende og derfor kræver genoptræning, hvis man skal have sin normale bevægelighed og førlighed tilbage igen. I andre tilfælde vil det også være muligt at få tilbudt gratis genoptræning, det vil dog kræve et gennemsyn og en henvendelse hos kommunen, hvis ikke man automatisk modtager tilbuddet, mens man er indlagt. Det kan også være man ikke har været indlagt så længe, eller slet ikke har været indlagt. I sådan et tilfælde vil man også kunne henvende sig hos sin kommune. Man kan jo lige så godt udnytte sine muligheder og al den hjælp, der bliver stillet til rådighed.

Be the first to comment on "Husk genoptræningen!"

Læg en kommentar

Din email-adresse bliver ikke vist.


*