Den hurtige guide til købe af domænenavn

Cloud.

I en tid hvor der er mere og mere digitalisering, så kan man altså ikke klare sig uden en hjemmeside. Det er måske ikke så relevant for privatpersoner, selvom det også kan være smart, men det er altså specielt virksomheder, som har brug for en hjemmeside, så man kan finde dem på nettet. Det kan dog godt være svært at gøre det korrekt, da der er så mange uskrevne regler om, hvordan man bedst laver sin hjemmeside, så den får fleste besøgende eller noget helt andet. En af de helt grundlæggende ting, som man skal have styr på er, at man skal have et domæne. Det er selve navnet på din hjemmeside, i hvert fald på internettet, og er det folk skriver i adressebaren. Der er nogle forskellige krav og regler til, hvad det skal hedde og så er det ellers bare at finde det bedste sted at købe det – for selvom du nok ikke var klar over det, så findes der et hav af forskellige sider, som faktisk alle sælger domæner. Som regel sælges det sammen med f.eks. et webhotel, men det kan også bare sælges enkeltvis, hvis det er det man har brug for.

Hvad skal navnet være?

Det største problem som folk løber ind i er, at de skal finde et navn. Dette kan være svært på to forskellige måder. Den første er, at man slet ikke har noget navn og nu skal til at give virksomheden og idéen et navn fra bunden. Her er det vigtigt at man tænker over, at det skal være et kort navn, som er nemt at sige samt nemt at stave, men som stadigvæk fortæller lige præcis hvad det er det handler om. Hvis man skal tage et neutralt eksempel, så er ”Forsvaret” f.eks. ret godt. Det er nemt at sige, nemt at stave til, relativt kort og så er man ikke i tvivl om hvad de laver, da de naturligvis forsvarer et eller andet – i dette tilfælde Danmark. Sådan skal dit navn også være. Hvis muligt, så skal det navn også være dit domænenavn. Den anden situation man kan risikere at ende i er, at man har et navn til virksomheden og nu skal finde det rette domænenavn. Her er det igen vigtigt med nogle af de samme ting, men her er det vigtigst, at det er nemt at stave og nemt at sige. Hvis folk ikke kan huske det, så besøger folk heller ikke din side eller søger efter din virksomhed. Så simpelt er det.

Her køber du navnet

Nu skal du så til at i gang med dit køb af domænenavn, når du forhåbentligt har fundet det helt perfekte navn. Du skal selvfølgelig lige være sikker på, at navnet faktisk er frit. Hvis ikke, så kan du enten forsøge at slå det op og se, hvornår det udløber, men du kan også kontakte ejeren og høre ad, om de er interesserede i at sælge. Ellers bestiller du bare gennem de almindelige udbydere.

Be the first to comment on "Den hurtige guide til købe af domænenavn"

Læg en kommentar

Din email-adresse bliver ikke vist.


*