Et vigtigt element i en husrenovering

tapetsering

Tapetsering. Vægge. Disse to går sammen hånd i hånd, og en vægs tapet er det samme som et menneskes tøj. Men selvom det blot er tøj til din væg, så skal du ikke tage beslutningen for hurtigt. Der er nemlig en hel del at tage hensyn til, og flere typer tapet at vælge i mellem – både udseendemæssigt og i forhold til, hvilke kvaliteter det har.

Tænk dig om inden du køber

Papirtapet kan findes i mange forskellige variationer, både kulørmæssigt med ligeledes tykkelse. Det er dog knapt så stærkt og ødelægges hurtigt ved fugt og er knapt så resistent over for slitage. Vil du bruge noget mere hårdført til din tapetsering, så er vinyltapet at foretrække. Det er modstandsdygtigt og nemt at rengøre – du tager bare en klud og så er det ordnet! Vil du gerne finde noget stærkt tapet til tapetsering på badeværelset? En speciel type, vådrumstapet, er en endnu mere hårdfør udgave af vinyltapetet. Så før du suser afsted til nærmeste forhandler så tænk engang over hvad det kan blive udsat for, i de rum du vil bruge det.

Efter valg af tapettype kommer spørgsmålet om farve. Din tapetsering kan være fejlfri, men resultatet er kun helt godt hvis tapetet passer til rummet og dets møbler. Din stue kan udstråle vidt forskellige ting alt efter om der er kraftigt mønstret eller æggehvidt tøj på væggene. Ofte vil det være ret voldsomt med en solid kraftig farve til et helt rum – overvej kun at have mønstret eller farven på en del af væggen, eller muligvis kun på den ene af fire sider i rummet. Tænk over din tapetsering og hvordan du ønsker dit rum skal fremstå.

Kom godt i gang

Når du har besluttet dig for tapettype, så mangler du kun at klargøre. Alt efter vægtypen og hvad der er på væggen fra tidligere, skal du sætte i gang på forskellig vis. Tapetserer du direkte på et gammelt tapet så er det vigtigt at slibe kanter og ujævnheder med sandpapir, for at undgå at de fejl kan ses igennem det nye tapet. Vil du opsætte tapetet på en malet væg, så vask først grundigt overfladen med grundrens og efterskyl med rent vand. Er det beton skal der spartles og slibes, så ujævnheder ikke ødelægger tapetseringen.

Det er muligt at finde adskillige guides online for at få dig i gang med tapetseringen derhjemme. Når der købes tapet er der desuden ofte en lille vejledning du kan følge, der passer til lige den tapettype du kan anskaffet dig. Hvis du synes det virker uoverskueligt så kan du altid henvende dig til en maler- eller decideret tapetbutik. I butikkerne vil du både kunne stille spørgsmål til tapetsering samt få råd til hvilket tapet du skal vælge til netop det rum du har – både type og kulør! Undersøg på internettet hvad der er i nærheden af dig, men hvad enten du bor i København, Vejle, Horsens eller Billund så kan du få hjælp til at dekorere dit hjem.

Be the first to comment on "Et vigtigt element i en husrenovering"

Læg en kommentar

Din email-adresse bliver ikke vist.


*