Er parterapi kun for folk der vil redde deres forhold?

Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at langt størstedelen af dem, der vælger at tage til parterapi enten sammen med deres partner eller for sig selv er interesseret i at redde deres parforhold. Det er dog meget vigtigt at understrege, at dette slet ikke er ensbetydende med, at det kun er personer og par, der er interesseret i at redde deres parforhold, som vil kunne få gavn af en parterapeut og dermed også af parterapi. Der findes nemlig – desværre – også mange forhold her i Danmark, der ganske enkelt er så fyldt med mistillid og måske endda direkte had, at det ikke kan betale sig for hverken den ene eller den anden part at investere tid og energi i at redde forholdet. Det er selvfølgelig en beslutning, som man skal tage i fællesskab, men er man endelig noget til det punkt, hvor bare den ene part har det således, så er det meget sjældent noget, som man skal bruge synderligt lang tid på at blive enige om.

Det skal dog – som nævnt – ikke ændre på det faktum, at de ikke vil kunne få gavn af en parterapeut og parterapi, for han eller hun vil nemlig også kunne hjælpe jer med at løse jeres problemer og herefter også afslutte jeres forhold på bedste vis, hvilket giver jer muligheden for at gå hver til sit som venner i stedet for som fjender. Det er vigtigt, da det gør et brud meget nemmere og det vil derfor også blive nemmere for dig at håndtere, at du pludselig skal vænne dig til en hverdag uden din partner, som du før i tiden var vant til at se på dagligt basis og var vant til at lave alt med til hverdag. Det er en stor omvæltning og derfor er parterapi også ideelt i denne sammenhæng, da det kan hjælpe både dig og din partner med at komme godt ind i jeres nye hverdag og samtidig også sikre at I ikke mister fodfæstet, fordi det er et helt nyt liv og en helt ny livsstil, du pludselig skal vænne dig til og det kan godt være svært for nogle mennesker.

Det er vigtigt at afslutte et forhold med børn på bedste vis

Én ting er, at du skal sørge for at afslutte ethvert forhold på så god vis som overhovedet muligt, men hvis der er tale om et længerevarende forhold, hvor der også er børn inkluderet, så er det en endnu bedre idé at gøre brug af en parterapeut og dermed også parterapi, for det kommer selvfølgelig til at påvirke dine børn at mor og far lige pludselig ikke skal bo sammen længere, men det bliver dog endnu sværere for dine børn eller dit barn, at skulle håndtere det faktum at mor og far er uvenner og ganske enkelt bare nægter at tale med hinanden. Hvis du og din partner står i den situation, at jeres forhold ganske enkelt ikke fungerer og aldrig kommer til det, så kan I stadig få gavn af parterapi, da det kan sikre jer, at I kommer ud af forholdet som venner – og hvis ikke I vil gøre det for jeres egen skyld, så bør I gøre det for børnenes skyld, der ellers vil blive mærket for livet.

Parterapi er anvendeligt i mange sammenhænge, men det handler i høj grad om at løse ægteskabelige og kærlighedsmæssige problemer for par, der ikke rigtigt kan gøre det på egen hånd. Det er dog også en rigtig god idé at alliere sig med en parterapeut, der kan udføre parterapi, hvis du og din partner har bestemt sig for, at det er ved at være på tide, at I får hver til sit, fordi det ganske enkelt ikke fungerer længere.

Be the first to comment on "Er parterapi kun for folk der vil redde deres forhold?"

Læg en kommentar

Din email-adresse bliver ikke vist.


*