Den klassiske vingeproptrækker

vingeoptrækker

vingeproptrækkerVi kender allesammen den klassiske vingeproptrækker, som har et hoved, der kan bruges til at lukke øl- og sodavandsflasker op med foruden to arme som bruges ved åbning af vin. Denne proptrækker er også kendt som balletdanser-proptrækkeren.

Den typiske vingeproptrækker har en spiral til åbning af korkpropper, som man drejer på med vinåbnerens hoved samtidigt med, at man presser spiralen ned i korken. Efterhånden som spiralen presses dybere ned i korkproppen, hæver vingeproptrækkerens arme sig til de tilsidst står næsten lodret op i luften. Derefter tager man og presser armene ned, hvorved proppen let kommer op ad flasken.

…. Eller gør den?

Flere undersøgelser og sammenligninger mellem forskellige proptrækkere på markedet har vist, at vingeproptrækkeren ikke altid er den bedste oplukker til jobbet.  – Og da slet ikke hvis proptrækkeren er billig og af dårlig kvalitet.

Det sker af og til, at billige varianter af vingeproptrækkeren får korkproppen til at revne eller slå sprækker under oplukning. Derved kan man risikere kun at få den halve prop med op I første forsøg. Når man så borer ned i den resterende halvdel af korkproppen og med en hvis møje og besvær endelig får den op, er der typisk korksmulder, der er faldet ned i vinen. Hvor korken ikke er decideret usund, så kan det dog påvirke vinens æstestiske indtryk – og man gider jo heller ikke ligefrem stå og fiske efter kork i sin vin, når man har haft en lang dag på arbejdet og bare gerne vil slappe af i sofaen.

Man kan typisk teste, hvor god proptrækkerens spiral er ved den såkaldte tændstikprøve. Hvis proptrækkerens spiral uden problemer kan bores ned gennem en tændstik, er det et stærkt fingerpej om, at proptrækkeren også uden problemer vil kunne åbne en flaske vin.

Den gode vingeproptrækker

Heldigivs er der råd at finde, og det bedste råd vi hér kan give er at investere i en vingeproptrækker, som er i lidt bedre kvalitet end resten af dem, som findes på markedet. Det kan også stærkt anbefales at vingeproptrækkeren købes i en specialistforretning, hvor du kan være sikker på at gøre en god handel til en fornuftig balance mellem pris og kvalitet.

Vingeproptrækkere i højere kvalitet kommer ofte med en borespiral, der er belagt med teflon. Teflonbelægningen gør, at spiralen har meget nemmere ved at bore sig ned gennem korkproppen. Der findes også vingeproptrækkere, hvor spiralen er afskarpet således, at den skærer sig ned i korken, som en kniv gennem smør. Dette er en klar fordel for en problemfri nedboring i korken og medfører en endnu nemmere optrækning. Blandt andet producenten Zwilling fremstiller en vingeproptrækker, hvor borespiralen har skarpe sider og er solidt monteret til toppen af proptrækkeren.

Derudover bør man også være opmærksom på, at vingeproptrækkere som oftest er belagt med krom eller nikkel, som er med til at give proptrækkerne deres tiltalende design. Man bør dog sikre sig, at proptrækkeren ikke er af så dårlig kvalitet, at belægningen let kommer til at gå af i brug eller hvis proptrækkeren udsættes for stød. Dette er typisk ikke noget problem, hvis man køber en af de dyrere vingeproptrækkere fra eksempelvis Zwilling eller Alessi i stedet for at købe den billige nede fra Netto.

Og når nu vi taler om, hvor man bør overveje at købe sin næste proptrækker med vinger, så bliver vi nødt til at nævne internettet som det absolut bedste sted at gøre sine indkøb. Dette gælder ikke kun for proptrækkere og oplukkere, men for langt de fleste produkter, som findes på markedet. Den simple årsag til dette er, at det typisk er en del billigere at købe ting på nettet end i traditionelle forretninger. Ofte har webshops ikke udgifter til lagerplads eller aflønning af medarbejdere, da mange af dem drives af blot én eller to personer. Derudover sparer du også meget tid ved at købe dine ting online. Du foretager blot nogle enkelte klik med musen, taster dine betalingsoplysninger ind og tryker godkend, hvorefter du blot behøver at vente, indtil din pakke bliver afleveret ved din hoveddør.

Be the first to comment on "Den klassiske vingeproptrækker"

Læg en kommentar

Din email-adresse bliver ikke vist.


*