Danskerne glemmer aircondition

Mange skænker ikke aircondition en tanke, når de får synet bilen. Jeg har mange års erfaring fra autobranchen og ser ofte, hvordan manglende eftersyn kan give grå hår, sved på panden og koste dyrt.

Sommeren er lig med sol, varme og kør selv ferie. Faktisk er kør selv ferie danskernes fortrukne valg, når snuden vendes mod syd. Op til 1,2 mio. danskere planlægger således at køre de mange tusinde kilometer syd på i egen bil. Når du kører på landvejene i syditalien, er vejen hjem til det lokale autoværksted meget lang, derfor bør du sikre dig, at din bil er nysynet.

aircon-service-jpg341Jeg har i over 30 år haft mit eget autoværksted, og har selv en forkærlighed for bilferie. Jeg ser ofte, at danskerne syner bilen, men fravælger aircondition service. Det er en fejl.

Tjek din aircon inden det er for sent

Det er selvsagt en ubehagelig oplevelse at sidde i kø i 40 graders varme på en motorvej i Spanien med grædende og dehydrerede børn på bagsædet for så at opdage, at klimaanlægget ikke virker. Du risikerer samtidig, at airconditionens dele går i stykker og kræver udskiftning. Det kan være realiteten, hvis dit klimanlæg ikke er synet og niveauet af kølemiddel falder kritisk. En aircondition indeholder normalt 500-700 gram kølemiddel og taber op til 100 gram om året. Jeg anbefaler derfor aircondition service hvert femte år. På den måde er du på den sikre side. Både så omkostningerne holdes nede, og kør selv ferien bliver kølig og komfortabel.

Vælg servicen til dit behov

aircon-service-jpg342Aircon service fås i flere udgaver alt efter indholdet af servicen. Hos autoværkstedskæden Super Dæk Service kan du således vælge mellem Aircon Basis, Aircon Premium eller Aircon Premium+. Basis servicen inkluderer eftersyn på aircondition og klimaanlæg samt kølemiddel, kompressorolie og sporemiddel. Dette er en god basis løsning, du som minimum bør vælge. Med Aircon Premium får du et pollenfilter inkluderet. Det sørger for, at holde kabinen fri for generende partikler. I et Aircon Premium+ service får du alt det overstående samt luftrensning af kabinen. Priserne varierer fra 595 til 1.395.

aircon-service-jpg343De fleste lokale autoværksteder og større kæder holder dog ofte kampagner for aircondition service. Det kan altså betale sig, at kigge sig rundt inden bilen skal friskes op.

Be the first to comment on "Danskerne glemmer aircondition"

Læg en kommentar

Din email-adresse bliver ikke vist.


*