Betaler du for meget for dit lån?

Har du haft den samme bank igennem hele dit liv, og har du aldrig overvejet at søge andre steder hen som bankkunde? Hvis du kan svare ”ja” til bare ét af disse spørgsmål, betaler du muligvis alt for meget for dit banklån.

Ifølge analytiker i Mybanker Rune Mikkelsen har loyale kunder et kæmpe potentiale for at spare penge ved enten at skifte bank eller ved at forhandle deres nuværende lån. Det kan dog virke som en besværlig proces at gøre én af delene, da du skal være villig til at ofre tid på at sætte dig ind i de forskellige banktilbud og låneforhold.

Har du samtidig haft din bank gennem mange år, har du måske en underligt forhold til at skulle fravælge din personlige bankrådgiver. Det er langt lettere at afvise en person, som du ikke kender eller har noget forhold til, frem for en person som du måske endda hilser på i gadebilledet.

40 procent at spare

Rune Mikkelsen oplyser, at der kan være hele 40 procent at spare for nogle bankkunder, hvilket kan betale mange tusinde kroner for en almindelig dansk familie.

Nogle danskere er dog låste i deres nuværende banksituation pga. gæld. En høj gæld samt en dårlig privatøkonomi gør dig mindre attraktiv over for nye banker, hvorfor du i yderste tilfælde kan opleve, at ingen anden bank vil overtage dit lån og håndteringen af din privatøkonomi.

Det er typisk også sådanne personer, som ser sig nødsaget til at ansøge om kviklån. På denne måde går de udenom deres bank og finder finansiering andetsteds til en meget højere rente. På denne måde forværres deres privatøkonomi muligvis, hvilket gør dem til en endnu mindre attraktiv bankkunde.

Lad mig her på falderebet appellerer til, at de danske banker hjælper deres kunder så godt på vej som muligt. Naturligvis er de forretninger, som hvert år skal levere afkast til deres ejere, men man må også appellere til deres etiske retningslinjer, hvilket jeg gør her.

Kilder anvendt

Moneybanker.dk – lån penge nu
Bt.dk – læs artiklen her

Be the first to comment on "Betaler du for meget for dit lån?"

Læg en kommentar

Din email-adresse bliver ikke vist.


*